In de serie artikelen over je nieuwsbrief deze keer “welk nieuwsbrief-systeem ga je gebruiken’ over welke e-mailmarketing provider goed bij jou past. Je gaat gebruik maken van een systeem voor je nieuwsbrieven, dat systeem zal bij je moeten passen. De tools die je gebruikt in je bedrijf werken het liefst voor je en zijn gemakkelijk om mee te werken. Eerder in deze serie een artikel met tips over de inhoud en een artikel over hoe je meer mensen op je lijst krijgt.

Er zijn talloze systemen om je nieuwsbrief mee te maken van gratis (meestal tot een bepaald aantal inschrijvingen) tot betaald. Vul op google maar eens nieuwsbrief systeem in en het duizelt je misschien al snel. Ik beperk me hier tot de systemen die ik ken of waar ik weleens van gehoord heb. Mocht je een ander systeem gebruiken en er iets over willen vertellen, voel je dan vrij een reactie te geven!

Nederlandse systemen:

Gratis

Laposta (tot 2.000)

Betaald

Autorespond

Enormail

Mailblue

Buitenlandse systemen:

Gratis

Mailchimp (tot 2000) Werk je daarmee, kijk dan eens op werkenmetmailchimp.nl Dat is mijn andere website waarop ik tal van tips deel.

Ymlp (tot 1000)

Betaald

Active Campaign

Sendinblue

Hoe bepaal je nu welk systeem je gaat gebruiken

Eerst wat vragen om aan jezelf te stellen zodat je wat gemakkelijker je keuze kunt maken.

  • In welke taal wil je je vragen kunnen stellen (Nederlands of Engels)
  • Op wat voor manier wil je je vragen kunnen stellen mocht je er zelf niet uitkomen (telefoon, e-mail, chatfunctie)
  • Hoeveel mensen ga je voor je eerste nieuwsbrief importeren in het systeem (kun je nog een gratis nieuwsbrief versturen of zit je meteen aan een betaald systeem vast)
  • Hoeveel geld heb je ervoor over
  • Wil je ook automatisch een cadeautje sturen aan de mensen die je nieuwsbrief gaan lezen (autorespond functie)
  • Wil je het systeem alleen gebruiken voor je nieuwsbrief of wil je er ook andere dingen mee gaan doen, denk aan het verkopen van producten of het maken van een e-learning waarbij je op gezette tijden iets verstuurt aan je klant.
  • Hoever wil je gaan in statistieken, wat wil je weten over je lezer
  • Zijn er specifieke systemen waarmee je wilt kunnen koppelen

Heb je nu deze aandachtspunten op een rijtje gezet dan kun je je keuze maken. Mocht je hulp willen bij de keuze, plan dan een kennismakingsafspraak in, dan help ik je erbij!