Een van de nieuwste trends in ondernemersland is het aanbieden van een challenge. De afgelopen periode heb ik aan een aantal challenges meegedaan, de “ik voel me Fantastisch” challenge van Dresscoach Glancy van Elst bijvoorbeeld of de Soulful Sales Challenge van Petra Iuliano. Bij deze twee was ikzelf nauw betrokken bij het inplannen en regelen van het gedeelte op de achtergrond waardoor de deelnemers alle informatie juist gepresenteerd kregen en op het goede moment.

In mijn vorige nieuwsbrief kon je lezen dat ik meedeed aan de KickAss Mindset van Sabriye Dubrie en op dit moment volg ik de Fuck it, shine your light Challenge van Simone Levie. Simone inspireerde me tot het schrijven van dit blog en het verzinnen van mijn eigen challenge.

Eerst nog even uitleg over wat een challenge nu eigenlijk is voor het geval je er nog nooit van gehoord hebt. In een aantal dagen achter elkaar neemt de maker van de challenge je mee in een verandering of naar een resultaat. Je Fantastisch voelen, je mindset onderhanden nemen, de basis leren van WordPress of nog meer van jezelf houden en gewoon gaan doen waarvoor je hier op aarde bent. Je krijgt daarvoor elke dag een mail met daarin tekst, een video, een opdracht(je) soms zit er een extra pdf bij met uitleg of een dagboek om bij te houden. Alles om je te ondersteunen in het maken van stappen.

bloem

Je schrijft je voor de challenge in op een (landings)pagina waarin je soms ook kunt zien hoe lang het nog duurt voor het begint. Je vult een aantal gegevens in die worden gekoppeld aan een autoresponder of een lijstmanager. De autoresponder zorgt ervoor dat je achtereenvolgens de goede berichten ontvangt. Vaak is een plek op bijvoorbeeld Facebook gekoppeld aan de challenge om de deelnemers uit te nodigen te delen over hun proces en elkaar te stimuleren grootste resultaten te bereiken.

Je kunt meedoen met een challenge die een vaste periode kent, het kan ook een doorlopende challenge zijn waarbij je op elk gewenst moment kunt instappen. Wil jij hulp bij het verzinnen of inplannen van een challenge, neem dan gerust contact met me op!