Heb je gekozen voor een bepaald e-mailmarketingsysteem als Mailchimp, Active Campaign, Enormail, Sendinblue, Mailpoet of welk ander systeem dan ook, dan is het zaak je abonnees in je e-maillijst te krijgen. Je wilt graag e-mailadres, voornaam, achternaam en wie weet nog wat andere gegevens in je systeem bewaren. Zo kun je gemakkelijk gepersonaliseerde e-mails sturen.

Ik gebruik Gravity Forms

Je kunt het formulier gebruiken dat bij jouw e-mailmarketingsysteem hoort, je kunt als je WordPress gebruikt ook kiezen voor een formulieren plug-in. Daar zijn er talloze van en ik ben van van Gravity Forms. Je kunt gemakkelijk formulieren maken in de stijl van je website. Deze formulieren koppel je aan je e-mailmarketing systeem. Je kunt bevestigingsmails sturen vanuit Gravity Forms of vanuit je systeem. Een melding naar jezelf is mogelijk en er zijn instellingen te maken in het kader van de AVG wet.

Gemakkelijke betaalpagina maken

Ook geeft Gravity Forms door add-ons de mogelijkheid te kunnen betalen. Een account bij Mollie is vereist en dan kun je via Gravity Forms een kassa maken en je klanten laten betalen.

Gravity Forms