Binnen aan half uur nadat ik de eerste mail stuurde over “Pak door deze maand” had ik de eerste concrete aanvraag binnen. Wat was dat fijn zeg, ik heb dus een goed product gemaakt! Er is behoefte in de markt, een mooie bevestiging.

“Judith, dit is precies wat ik nodig heb, mijn takenlijst is vol, mijn hoofd is vol, ik heb van alles op de planning staan en hoe krijg ik het allemaal voor elkaar?” Kun jij me hiermee helpen? Met rust en overzicht? Ik heb zoveel plannen en het loopt door elkaar.

Dat zijn de leuke vragen! Analyseren, meekijken, spiegelen, slimme vragen stellen zodat de klant haar keuze kan maken, haar hoofd leeg is en er rust en ruimte ontstaat. De acties volgen elkaar dan logisch op en omdat je het in stukjes kunt knippen wordt het overzichtelijk en kun je stap voor stap aan de slag.

Binnen een paar dagen stond de eerste meeting gepland en gingen we live samen aan de slag. In de sessie vroeg ik haar het hemd van het lijf.

    • De praktische dingen, wat wil je wanneer gaan doen, met welke deadlines hebben we te maken
    • Welke planning heb je, staan er zaken al gepland, wanneer wil je met vakantie, een studie volgen of een dag vrij
    • Op wat voor manier breng je je aanbod, is dat online, offline, individueel of in een groep
    • Klopt het allemaal met elkaar, voelt het goed, wat heeft prioriteit.

Vanuit daar zijn we gaan plannen. Als je over drie maanden een groep wilt hebben in je online training, wat is daarvoor nodig. Een mail, nog een mail, een verkooppagina, een webinar wellicht, een social media plan, alle zaken kwamen voorbij.

Bij elke stap en actie kijken of het in het grote plaatje past, is je workload nog aanvaardbaar, zie je jezelf deze actie nemen, heb je er tijd voor naast alle andere dingen die moeten of die je wilt.

Alle taken hebben we samen in Asana gezet. Dat schept duidelijkheid, elke dag heb je daarmee een leidraad van de dingen die nog moeten gebeuren. Je bepaalt zelf het detailniveau.

De afspraken die we erna hebben ingepland (5 skype sessies) gingen over de voortgang. Lukt het met uitvoeren, gaat het goed, waar loop je tegenaan. Heb je nog technische zaken waar je tegenaan loopt en hoe kan ik je daarmee weer op weg helpen. Het helpt dan om die afspraken te hebben, een stok achter de deur.

Wil je meer lezen of met mij kijken of dit wat voor je is, plan dan een gratis call in.

Hoe zorg jij ervoor dat je plannen uitgewerkt worden en je consequent, consistent aan je bedrijf werkt? Ik lees het graag in de reacties.