In januari 2009 begon ik als ondernemer, kersverse moeder, mijn dochter Indy was toen 9 maanden oud, en ik heb uiteraard goede en slechtere tijden meegemaakt. Meestal beïnvloed door mijn gedachten alhoewel ik me daar lang niet altijd echt bewust van ben. In dit artikel deel ik mijn ondernemersavontuur tot nu toe met je.

In de eerste jaren, toen ik opereerde onder de bedrijfsnaam La Vie Coaching, dacht ik dat mijn klanten mij wel vanzelf zouden vinden. Ik was toch een goede coach, kon mensen prima helpen en toch kwamen ze maar niet. Verse ondernemer als ik was ging ik op zoek naar manieren, netwerken, coaching, trainingen, workshops en zo nog wat meer om te kijken hoe ik dat kon veranderen.

Halverwege 2010 veranderde ik mijn bedrijfsnaam naar la Vie Secretarieel. De kennis die ik had opgedaan in 10 jaar secretaresse, directiesecretaresse, office manager zijn bleek toch heel handig. Begin 2009 zei ik nog, dat nooit meer, als ondernemer bleek ik gemakkelijker mijn plek in te kunnen nemen in een van oudsher ondergeschikte rol. Mijn kennis bleek waardevol en zo werd ik VA (Virtual Assistant). Werken vanuit huis, via het internet, virtueel zoals de naam al zegt. Ik deed snel kennis op over systemen die ondernemers nodig hebben om een nieuwsbrief te kunnen versturen (Mailchimp, Autorespond), een website te kunnen maken (WordPress) maar ook over Twitter, Facebook, Linkedin en allerlei andere handige tools. Daar schreef ik eerder al iets over.

LaVieVirtueel_logo_DEF_rgb

In 2013 was het tijd voor de volgende bedrijfsnaam verandering,  La Vie Virtueel werd het toen. Compleet met een huisstijl en nieuwe website, een lancering, wat was ik trots. Iets dat zo naadloos past, gemaakt door iemand die ik nog nooit gezien had. Virtueel werken in optima forma. Een naam die tot op de dag van vandaag past en ik gebruik en integreer het coachen steeds meer in mijn werkzaamheden. Met de nieuwe naam kwamen er ook andere producten en diensten en het eerste e-book verscheen. Nu, zo vlak nadat ik van IJsselstein naar Vianen verhuisde is het tijd voor een terugblik. Wat een grote stap was het toen in 2009 om ondernemer te worden en wat is het elke dag weer opnieuw een goede beslissing om ondernemer te zijn.

Wat was jouw beste beslissing ooit?