Naast dat ik vorig jaar met een businesscoach heb gekeken naar mijn ideale klant, de producten die ik aanbied en mijn mindset hebben we ook mijn signature system ontdekt. Ik gebruik bij mijn klanten vaak een bepaalde manier van werken. Deze manier is uniek, niemand anders doet dat op deze manier omdat er mijn sausje overheen zit. Mijn manier van werken, dat vind je bij niemand anders.

Kiade Methode

In mijn e-mailmarketing trainingen en coaching maak ik gebruik van de KIADE methode. Deze methode die, als je er mee gaat werken, als een vliegwiel je e-mailmarketing naar een hoger niveau tilt. Het leer je anders te kijken naar je e-mailmarketing. Je geeft jezelf steeds opnieuw kennis en inzichten waardoor je doelen, acties en wat je doet automatisch mee veranderen. Je evalueert en maakt aanpassingen. Zonodig doe je nieuwe kennis en inzichten op en zo geef je jezelf steeds betere nieuwsbrieven.

Inzicht in wat je aan het doen bent gecombineerd met de resulaten die je wilt behalen zorgen voor focus en progressie. De interactie met je lezers zal toenemen, je verkopen zullen stijgen waardoor je ziet waar je het voor doet. Er ontstaat een stijgende lijn die je weer stimuleert naar meer doelen, actie en doen.

Waar staan de letters voor uit de methode:

Kennis

Het vergroten van je kennis geeft je meteen meer mogelijkheden om je e-mails aan te passen. Denk daarbij aan leren over een bepaald systeem, Mailchimp, Enormail, Autorespond etc. en over kennis van stukjes e-mailmarketing. Over testen bijvoorbeeld of inzicht verkrijgen in statistieken. Deze kennis pas je toe in wat je aan het doen bent en helpt je in de volgende stappen van deze methode.

Inzicht

Als je door het vergroten van je kennis een beter overzicht hebt kun je kijken naar hoe je berichten ontvangen worden. Je kijkt naar open- en clickpercentages, hoe doen deze het ten opzichte van je onderwerpregel bijvoorbeeld. Welk moment van de dag en week leveren betere openingspercentages op. Wat zet je op een knop of in de tekst om mensen te verleiden naar je website te gaan. Maakt dat nog verschil. Deze inzichten gebruik je bij de volgende stap, het geeft je nieuwe kansen het nog beter te doen.

Actie/doelen

De kennis en het inzicht dat dat je oplevert zorgt dat je doelen kunt maken. Voorbeelden van doelen of acties die je kunt maken:

  • Hoeveel nieuwe inschrijvers wil je erbij en hoe ga je dat bereiken
  • Welke aanpassingen ga je doen in onder andere onderwerpregel, inhoud, knoppen en met welk resultaat ben je tevreden
  • Welke producten wil je gaan verkopen en hoe pak je dat aan

Zorg dat deze acties meetbaar zijn. Dan kun je bij de volgende stappen goed zien of je op de goede weg bent.

Doen

Uitvoeren. Voer de acties en doelen uit die je hebt bepaald in de vorige stap. Zorg dat het behapbaar is, maak ze niet te groot. Zet het in je agenda en vink het af

Evalueren

Wat zie je op basis van je acties gebeuren:

  • Gaan de percentages omhoog
  • Komen er meer klanten op je lijst
  • Verkoop je meer producten

Evalueer wat dit betekent en doorloop de stappen opnieuw, eventueel sla je de K en I over en start je meteen bij het maken van nieuwe acties en doelen.

De KIADE methode gebruik ik in de trajecten die ik met mensen doorloop.

Leer om nu echt Mailchimp te gebruiken

Dit is een groepsprogramma waarin je drie-vier maanden aan de slag gaat met jouw e-mailmarketing en Mailchimp. Zodat je straks kan zeggen dat je resultaten eruit haalt, je hebt meer interactie, meer reacties, meer lezers, een betere band en meer verkopen bijvoorbeeld. Doe je mee? Hier lees je meer.

Aanpak traject

Een individueel programma dat je los van je emailmarketing systeem kunt volgen. Je leert over jouw klant, hoe je die benadert. Over meer opens en clicks. Over wat je in die nieuwsbrief zet zodat je meer resultaten haalt. Doe je mee? Klik hier.