Ik ben een fan van skype, ik beken het eerlijk šŸ˜‰ Skype maakt mijn leven en werk een stuk gemakkelijker. Ik blijf in contact met mijn klanten, heb werkoverleg, coach ze, wissel korte werkinstructies uit en stel gemakkelijk mijn vragen. Ik zou het niet kunnen missen in mijn klantcontact.

Je kunt binnen skype gesprekken voeren met en zonder beeld en je hebt de chatfunctie waarin je tekst en linkjes kunt delen. Let wel op, als je een chatberichtje stuurt aan een contact dat offline is dan krijgt die persoon het pas te zien als jullie beiden weer tegelijk online zijn.

Scherm delen

Ik maak vaak gebruik van de optie scherm delen, ken je die al? Ik laat mensen meekijken op mijn scherm of ik kijk mee op hun scherm. Reuzegemakkelijk!

De optie vind je onder het menu bellen en werkt alleen in de gedownloade versie.

scherm_delen

Opnames maken

Ik maak opnames van mijn gesprekken op skype, handig als ik instructies geef, iets uitleg of als je samen wilt weten hoe iets ook alweer zat. Heb je een Apple dan gebeurt het automatisch. Met een Windows pc zijn er programmaatjes voor. Ikzelf gebruik Evaer.

evaer

Informatie delen

Net zoals op Facebook, Twitter en Google+ kun je je status delen. meestal laat je dat op skype wat langer staan. Het is gebruikelijker om reclame te maken omdat het statischer is.

 

Waar gebruik jij skype vooral voor? Laat het me weten in de reacties hieronder!